Efterdønninger

Anmeldelser af Efterdønninger:

Søndag (Britta Bjerre)

“Hvad sker der med en mor og en far og to yngre søskende, da de mister en søn og storebror under tsunamien i Indonesien? Det lyder måske som et forstemmende tema, bestseller forfatteren Elizabeth Noble slår an i sin nyeste roman “Efterdønninger”. Men det er det ikke. Det er tværtimod en medrivende fortælling, fortalt afdæmpet og sobert, om, hvordan en familie slås i stumper og stykker, og hvordan familiemedlemmerne hver især får samlet stumperne op og bliver hele igen, forandrede, men hele.”

Liv (Lea Østergaard Andersen) 4 stjerner ud af 6

“En ikke særlig subtil roman, der tramper rundt i følelser og familieproblemer – og hvor er det bare lige det, man har lyst til nogle gange! Her klippes ikke væk, når den store snak skal tages. Der sættes ord på det hele, stort som småt, og der er ingen mangel på hjerte, smerte og svære valg. Let og alligevel tung.”

Nordjyske Stiftstidende (Charlotte Rørth) 4 stjerner ud af 6

“Man kan blive for gammel til mange ting. Men ikke kærlighedsromaner. Mange er ikke modne nok til at indrømme det, mens andre er for slidte til at blive bevæget, men de tudevorne af os elsker de sjældne timer, vi tillader os selv at læse os ind i en hverdagsverden en lille tak mere urealistisk end dagligdagen selv. Og samtidig så nær vores liv, at det er som venindesnak.   Det er den genre, britiske Elizabeth Noble rammer bedre end så mange andre af hendes slags.

Efterdønninger er en perfekt bog til den lange dag på stranden, men husk lommetørklædet.”

Alt for Damerne (Anna Pia Holmgaard) 4 stjerner ud af 6

“Livsbekræftende og meget genkendelig hverdagshistorie, begavet og lige-ud-af-landevejen-fortælling, der rummer livets største op- og nedture i kærlighed, liv og død.”

Bogvægten (Birte Strandby)

“Romanen ligger genremæssigt et sted mellem Rosamund Pilcher – blandt andet kendt for Konkyliesamlerne – og Anne Tyler – der har skrevet Turist ved et tilfælde. Sorg og sindsstemninger er vældig godt formidlet, mens den store lykke – der også er til stede – hos søsteren og hendes kæreste af en eller anden grund er lidt floskelramt. Måske fordi unge elskende forventes at benytte et ensartet og unuanceret ordforråd i forbindelse med frierier?

Det er følsom momlit til stilletimen.”

http://www.bogvaegten.dk/1-2276-efterdoenninger.html

Lektørudtalelse:

“Som læser opsluges man fuldstændigt i nogle timer og vender tilbage til virkeligheden med en tåre eller to i øjenkrogen. Anbefales trygt til læsere af gode engelske romaner. ” “Det er en rigtig god og ikke for sentimental historie om kærlighed, familien og sorg med sympatiske, varme karakterer – langsom og grundig i sin fortælleform.”

Litteratursiden.dk (Rikke Bødker)

“Den er velskrevet og nem at gå til, selvom emnet er meget alvorligt, og først da man nærmer sig slutningen, ser alting lysere ud.”

“Der er flere temaer i romanen, både sorgen, det at miste og ikke mindst at være der for hinanden og tale sammen … Romanen er bygget godt op omkring den triste historie, som egentlig bærer den smukke tanke om næstekærlighed. Desværre er den også lidt banal her og der, men en rigtig god bog til sommerferien.”

http://www.litteratursiden.dk/anmeldelser/efterdoenninger-af-elizabeth-noble