Fortiden tur/retur

Anmeldelser af Fortiden tur/retur:

Ugebladet Søndag nr. 52 i 2011

“… så velskrevet og velkomponeret, at man sluger det hele og simpelthen må have slutningen med. For bliver det mon happy ending?”

Nordjyske Stiftstidende (Charlotte Røth) fire ud af seks stjerner

“Elizabeth Noble viser i denne sin tredje bog på dansk, at hun kender sine kvinder. Os, der er så mange af, alle os med drømme og længsler, med og uden børn, men med et vist antal levende år bag sig. “Fortiden tur/retur” er som “Læsekredsen” og “Til mine døtre” som at have fået besøg af den veninde, man gik og savnede.”

“Det er det nære kvindeliv, Elizabeth Noble skriver om, og hun er en eminent registrator. Ikke en, der lægger dybere lag under det, vi går og gør. Men en, der stille og roligt beskriver vores tumlem med livet i et sprog, der lige så vel kunne være vores eget.”

Bogblogger.dk

“Elizabeth Nobles Fortiden tur/retur er en meget velskrevet og letlæselig roman, der beskæftiger sig med mange af livets svære valg omkring venskab og kærlighed.”

“Fortiden tur/retur er en hjertevarm og anbefalelsesværdig fortælling, og man skal da til tider anstrenge sig for ikke at knibe en lille tåre. Måske kan bogen endda sætte nogle tanker i gang om hvor vigtigt det er at lytte til sig selv, og leve et lykkeligt liv.”

Læs hele anmeldelsen på http://bogblogger.dk/?p=9937

Litteratursiden.dk (Rikke Bødker) fire ud af fem stjerner

”Det er store temaer Noble bringer frem i ’Fortiden tur/retur’. Venskab, kærlighed, utroskab og andre nære relationer. Det er alle emner som vil have aktualitet til hver en tid, netop fordi de ikke ændrer sig i forhold til udviklingen i verden.

Romanen er Nobels tredje, som er oversat til dansk. I denne formår hun, ligesom i de to andre, at vise, hvordan hun kan bygge en slags univers op omkring nogle store temaer, gennemarbejde dem grundigt på en sådan måde, at intet fremstår hverken banalt eller uvedkommende for læseren.  Det er bestemt ikke let læsning, men på trods af de tunge emner er det med en af og til humoristisk undertone at problemerne belyses, hvilket også er med til at gøre person- og miljøbeskrivelserne utrolig levende.

Jeg vil give bogen fire ud af fem stjerner fordi den er godt skrevet, evigt aktuel og kan læses af en bred målgruppe.”

http://www.litteratursiden.dk/anbefalinger/fortiden-turretur-af-elizabeth-noble

Lektørudtalelse (Sanne Caft)

“Den er perfekt til dem, der vil have en feel good roman, der ikke er pladderromantisk. Sprogligt veloplagt og med en persontegning, der stikker dybere end mange andre romaner med samme emne.”

Bogvægten (Birte Strandby)

“Elizabeth Nobles tredje roman, der umiddelbart befinder sig et sted på grænsen til chick-lit for voksne, men så alligevel viser sig at være noget andet. Der er gode dialoger og gode, omfattende personskildringer…”

http://www.bogvaegten.dk/1-1684-fortiden-turretur.html

Alt for Damerne uge 41 (Anna Pia Holmgaard) – tre ud af seks stjerner

”Klassisk kvinde-slappe af-læsestof. Med masser af følelser … ”

Liv januar 2012 – to ud af seks stjerner

“Perfekt, hvis du elsker historier om mænd med skæve smil og kvinder, der føler hjertet slå dobbelt så hurtigt, når de ser dét smil.”