Hundredefodsrejsen

Anmeldelser af Hundredefodsrejsen:

Bogblogger.dk (Jane Andersen):

Hundredefodsrejsen er en fremragende bog om en drengs rejse fra en barndom i Indien til en voksentilværelse i Frankrig. Det er en af den slags bøger,  hvor man bliver nødt til løbende at læse højt for den nærmeste omgivelse, da man gang på gang begejstres af de skarpe personskildringer og rammende dialoger.

Bogen er Richard C. Morais’ debutroman, og han må bestemt gerne fortsætte med at skrive. Bogen er foreløbig solgt til udgivelse i 18 lande og blev i juli 2010 udgaven af The Oprah Magazine udvalgt blandt “favorit summer read” og det kan jeg godt forstå.  Læs hele anmeldelsen på www.bogblogger.dk/?p=6626

Ugebladet Søndag uge 8

“Det er en rørende, morsom og frem for alt usædvanlig sanselig og sansende fortælling om mad, mennesker og faktisk også meningen med livet. Man bliver glad i låget af den” BB

Alt for Damerne uge 7 (Henriette Rostrup) 4 ud af 6 stjerner.

“Elsker du madprogrammer og kogebøger, vil du slubre “100-fods-rejsen” i dig.”

Jyllandsposten 22. januar 2011 (Katrine Sommer Boysen) 3 ud af 6 stjerner

“Det er vanskeligt at referere handlingen i “Hundredefodsrejsen” andet end loyalt mod forfatterens intention. For det hele er så varmt og hjerteligt og rart og varmt, at man godt kunne gå hen og blive helt glad og måske endda lidt blød i knæene over alle de svulstigt saftige beskrivelser af madlavningens mange finesser.”

Læs hele anmeldelsen på http://kpn.dk/boger/article2313845.ece

Bogvaegten.dk (Birte Strandby)

“Det er en fængslende formidling af en kultur- og dannelsesrejse, og det er en beretning om en ung mands liv, om hvordan hans mors død bliver årsag til,  at han aldrig kan have et langvarigt forhold til en kvinde, men mest handler det om madlavning for gourmetganer fra loup de mer grillet på fennikelstilke  og badet i varm pernod til sibirisk rype, grillet med tundraurter, serveret med karamelliserede pærer i armagnacsauce.”

Læs hele anmeldelsen på http://www.bogvaegten.dk/1-1318-hundredefodsrejsen.html

Weekendavisen 21. januar 2011 (Birte Weiss)

“Lille roman om vejen til den kulinariske olymp, garneret med frodig madporno.”

“Hvis man kan sige om en bog, at den er en kær bagatel, er det den rette etiket til Richard C. Morais’ 100 fods rejsen.”

Litteratursiden.dk (Merete Trap)

“Appetitlig, kulinarisk, feel-good dannelsesroman. Skrevet så lækkert at den fortjener tre litterære michelin-stjerner.”